Posted on Leave a comment

Dirk De fauw gaat in op eis Unizo en wil centrummanager

De stad Brugge zal een centrummanager voor het winkelgebied aanstellen. Dat beloofde burgemeester Dirk De fauw op de nieuwjaarsreceptie van Unizo Brugge.

Burgemeester Dirk De fauw (CD&V), die net zoals veel andere politici na de gemeenteraad nog naar de nieuwjaarsreceptie van Unizo in het Provinciaal Hof op de Markt afzakte, kon uitpakken met goed nieuws: geflankeerd door een instemmende schepen voor Economie Pablo Annys (SP.A) deelde hij mee dat de stad
een centrummanager zal aanstellen.
Een mededeling die in goede aarde viel bij de leden van het eengemaakte Unizo Brugge, want eerder op de avond had voorzitter Hendrik Vermeulen in zijn toespraak gevraagd om zo’n manager. “We vragen de aanstelling van een centrummanager voor het winkelgebied én van een kmomanager voor onze lokale bedrijven”, aldus Vermeulen, die ook vroeg om het mobiliteitsplan opnieuw te bekijken. “Want dat is duidelijk nog onvolmaakt.”

500 PARKEERPLAATSEN

Ook daar pikte Dirk De fauw op in tijdens zijn onverwachte speech: hij verwees naar de 650 nieuwe parkeerplaatsen die onder ’t Zand zullen gerealiseerd worden en beloofde 500 extra parkeerplaatsen aan het station.
Tot slot vroeg Hendrik Vermeulen ook een ‘open lijn’ tussen de Brugse ondernemers en het stadsbestuur
en pleitte hij ervoor om het aanbod van bedrijfsgronden te bekijken en goed in kaart te brengen. Hij stelde ook dat Brugge voort moet evolueren in de richting van een zogenaamde ‘smart city’, waarbij volop ingezet wordt
op moderne en slimme technologie. (Piet De Ville)

Bericht uit Krant van West-Vlaanderen

Een reactie achterlaten