Posted on Leave a comment

Actieplan Retail & Horeca Brugge

1 december 2019. Stad Brugge werft centrummanager Ilse Snick aan, met groeten van burgmeester Dirk De fauw en schepen Pablo Annys. UNIZO Brugge ziet zo een langverwachte wens uitkomen. “De komst van een centrummanager, dit stond helemaal bovenaan op de prioriteitenlijst” stelt UNIZO-voorzitter Hendrik Vermeulen.

Exact vier maand later stelt het stadsbestuur een uitgewerkt winkel- en horeca actieplan voor. 
Iets sneller dan verwacht, des te welgekomen door de huidige corona-actualiteit. Het doel? Van Brugge en de deelgemeenten levendige winkelkernen maken, de leegstand bedwingen, bouwen aan een sterk winkelimago en investeren in de dienstverlening naar handelaars.

“Het actieplan voor retail en horeca dat vandaag werd voorgesteld, beantwoordt aan onze vraag om te investeren in de revitalisatie van het merk “Brugge” als shoppingstad. Daar zijn we bijzonder gelukkig mee. Met de komst van Ilse zien we een professionele benadering dat onze stad en haar ondernemers waardig is. Het plan lag al een eindje op de tekentafel en we zijn blij dat het versneld voorgesteld wordt. Door de Coronacrisis moeten we sneller schakelen om het hoofd te bieden aan de problematiek rond de leegstand, de verschraling van het winkelaanbod en het creëren van een betere shoppingbeleving. Dit is inderdaad het uitgelezen moment om Brugge als winkelstad terug op de kaart te zetten.” Aldus Vermeulen.

Met UNIZO Brugge kan het stadsbestuur terugvallen op een professionele partner voor zijn beleid. We gaan dit plan maximaal ondersteunen en onze know-how als grootste ondernemersorganisatie ter beschikking te stellen. We zijn klaar om te helpen bij het realiseren van het voorgestelde 30-punten plan. Samen voor een ondernemend Brugge, samen sterk!

Bekijk hieronder het volledige actieplan.

Een reactie achterlaten